Civil Vállalkozások

Tisztségviselők és tagok
Civil Vállalkozások Nonprofit Kft.


Aichelburg Márton, alapító és ügyvezető

Aichelburg Márton a Civil Vállalkozások Nonprofit Kft. társalapítója és ügyvezetője. A Civil Vállalkozások alapítását megelőzően mind a nonprofit és mind a magán szektorban szerzett szakmai tapasztalatot. Márton érdeklődésének középpontjában a pozitív társadalmi változást kiváltó innovatív módszerek állnak.

Márton korábban az amerikai magyarok egyik legjelentősebb érdekképviseleti szervezetének, a Hungarian American Coalitionnek dolgozott New Yorkban és Washington D.C.-ben. Majd, az amerikai fővárosban a Community Wealth Ventures, Inc. tanácsadócégnél folytatott gyakornoki munkája során ismerkedett meg jobban az üzleti vállalkozásokon - és az üzleti szektorral való együttműködésen - alapuló nonprofit szervezeti stratégiákkal. Márton egyetemi tanulmányai alatt 4 évig egy londoni központú ügyvédi iroda, a CMS Cameron McKenna LLP, budapesti fióktelepénél dolgozott jogi asszisztensként.

Jogi tanulmányait az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, valamint a belgiumi flamand Katholieke Universiteit Leuven jogi karán végezte.

Varsányi Benedek
, társalapító

Varsányi Benedek a Civil Vállalkozások társalapítója. Diplomáját az ELTE jogi karán szerezte, tagja volt a Bibó István Szakkollégiumnak, ezen kívül ösztöndíjasként jogi tanulmányokat folytatott a La Sapienza Universita di Roma hallgatójaként. Benedek több kutatásban is részt vett emberi jogi, választójogi és összehasonlító alkotmányjogi témákban. A 2007-es OTDK alkotmányjogi tagozatán első helyezést ért el a választási rendszert elemző dolgozatával. Benedek 2006 óta köztisztviselőként dolgozik az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban. 2008-ban a Center for Strategic and International Studies energia és biztonságpolitika programjában folytatott négy hónapos szakmai gyakorlatot Washington D.C.-ben.

Pelles Péter
, társalapító

Pelles Péter a Civil Vállalkozások társalapítója. Szakmai érdeklődésének középpontjában a kommunikációs kultúra, a társadalmi és gazdasági kommunikációt elősgeítő média és új média áll.

Magyarországon 2002 és 2004 között az RTL Klub látványkivitelezési csoportjánál, majd számos reklám- és nagyjátékfilmek gyártásával foglalkozó társaság, produkciós asszisztenseként dolgozott. Később gyártásvezetőként közreműködött több rövid- és dokumentumfilm készítésében az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. Angliai egyetemi tanulmányai alatt az IPSOS Mori-nál piackutató, majd egy kereskedelmi- és művészfilmek forgalmazásával foglalkozó filmszínházban dolgozott osztályvezetőként. 2009 március óta a Telenor-Pannon interaktív média csoportjának dolgozik mint terméktervező.

Péter a Londoni Goldsmiths University politikai és média karán tanul politikai kommunikációt (MA). Diplomáját (BA) a London College of Communication média karán szerezte. További tanulmányokat végzett a Budapesti Kommunikációs főiskola nemzetközi kommunikáció szakán, ezenfelül részt vett a Manhigut politológiai és kulturális kurzusán Tel Aviv-ban, a London School of Economics és a London College of Communication POLIS, valamint a Centre for the study of Global Media and Democracy média és társadalom viszonyát kutató programjain.


Meleg Orsolya

Orsi szakmai érdeklődésének középpontjában a társadalmi vállalkozások, valamint az önkormányzatok és a nonprofit szervezetek közötti együttműködések állnak. Orsi, 2009 februárjában csatlakozott a Civil Vállalkozások program koordinátoraihoz, a Senior Mentor Program 2009-es tagtoborzásáért volt felelős. Jelenleg öt hónapos gyakornoki program keretében az Amerikai Magyar Koalíciónak dolgozik Washington D.C.-ben.

Orsi a budapesti Corvinus Egyetemen szociálpolitikát és közgazdaságtant tanul. 2009-ben elvégezte a CEU nyári kurzusát önkormányzati gazdaságtan témában. 2008-ban közgazdasági tanulmányait az Athens University of Economics and Business hallgatójaként folytatta. Részt vett a World Economic Forum 2008-as találkozóin Davosban és Istanbulban Szekeres Erzsébet (Az év társadalmi vállalkozója, 2006) asszisztenseként.

Kerekes József

József mérnök informatikus diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte. 2006 óta az egyetem gazdasági karán gazdálkodási és menedzsment szakán BA képzést is végez.

2007-ben a Hungarian American Enterprise Scholarship Fund (HAESF) szakmai ösztöndíját nyerte el, aminek keretében egy évet dolgozott gyakornokként az SAP-nál Kaliforniában. Ezután a diplomáját Drezdában a SAP kutatóközpontjában írta Németországban.

2009 óta József a GE Money magyarországi bankjánál, a Budapest Banknál dolgozik informatikai projekt menedzserként. Emellett a HAESF ösztöndíj alumni koordinátora, valamint igazolt kosárlabda játékos és játékvezető.


W
endl Péter, program koordinátor

Főiskolai tanulmányait az Általános Vállalkozási Főiskola nemzetközi kapcsolatok szakán végezte, valamint ösztöndíjasként a Fachhochschule des bfi Wien felsőoktatási intézmény hallgatója volt.

Péter gyakornokként dolgozott az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusában, illetve Magyarországon a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Nemzetközi Főosztályán. Főiskolai évei alatt egy német piacvezető ingatlan fejlesztő vállalat budapesti leányvállalatánál dolgozott.

Péter lelkes híve az önkéntes munkának. A Calasanctius Training Program egykori ösztöndíjasaként a Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány forrásteremtő csapatának aktív tagja.Copyright © 2008-2016 Civil Vállalkozások Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva. Készítette: PolePosition.hu