Civil Vállalkozások

Megjelent
Civil Vállalkozások: A szabadsághoz vezető út

Legyél az elsők között, akik elolvassák a Civil Vállalkozások legfrissebb tanulmányát!

Megrendelőlap

Közel kétszáz évvel ezelőtt két barát, Széchenyi István és Wesselényi Miklós egy évig tartó útra ment Nyugat-Európába és Angliába. Visszatérésük után innovációs hullámok sorozatát indították el a tudomány, a kultúra, a vállalkozások és a politika területén. Mi történt volna, ha az Egyesült Királyság helyett Amerikába mennek?

A magyar reformkor vezetőinek nagy tehetsége volt szimbólumok alkotására, amelyek képesek voltak mások képzeletét lángra lobbantani, ahogy a Lánchíd felépítésével is, hidakat hoztak létre szükség és lehetőség között. Alkotásaikkal a szabadsághoz vezető utat keresték.

Hogyan érjük el a szabadságot? Mi a szabadsághoz vezető út Magyarország számára és a magyarok számára bárhol a világon? A válasz ahogy Bibó István megfogalmazta: megteremteni a bátor és nagylelkű cselekedetek lehetőségeit és mintáit, lekötni a barbárság erőit, lehetővé tenni az alkotó erők gazdag kiáradását.

Hogyan tudjuk elérni a magyar kultúra reneszánszát?

A XXI. századi megoldást négy koncepció, azaz applikácó alkalmazása jelenti: a társadalmi tőke, az antitörékenység, a szabad vállalkozás és a vállalkozás és filantrópia összekapcsolása.

Megjelenés: 2017. március 7.Copyright © 2008-2019 Civil Vállalkozások Nonprofit kft. Minden jog fenntartva. Készítette: PolePosition.hu